Over de masseur

marissaMijn grote liefde voor massage begon rond 1995, na een rondreis in Mexico te hebben gemaakt, waar ik in contact kwam met inheemse heelmeesters (kurundera‚ÄĚs).
Terug in Nederland wilde ik mijn kennis gaan verdiepenen op het gebied van healing en lichaamswerk.
Via een ademhalingscursus bij Art of living kwam ik in contact met de Indiase geneeswijze, de Ayurveda en volgde een 3 jarige opleiding Ayurvedische massage therapie bij Frans Sijp in het Ganesha centrum te Alkmaar.

Om mijn kennis nog verder uit te breiden, kwam ik terecht bij Carla van den Bergh in Amsterdam, waar ik vele jaren in het bijzijn van deze fantastische leermeester verschillende certificaten heb behaald op het gebied van Rebalancing, Shiatsu, Ayurveda, en Chakra massage.

De afgelopen 13 jaar heb ik me dusdanig ontwikkeld op het gebied van massage, dat door de combinatie van Ayurveda, Rebalancing en Shiatsu een geheel eigen stijl van masseren ontstond.

Mijn inspiratie in het leven is: Verbinding
Allereerst het zoeken naar ware verbinding in mezelf, maar ook in relatie tot de ander.
Ik zie massage als een vorm om verbinding te ervaren.
Ik heb ontdekt in mijn eigen leven dat als er pas een ware verbinding met jezelf ontstaat, alle andere zaken
(zoals je behoeftes, je patronen, je werkelijke talenten en kwaliteiten) pas echt doorvoeld en geleefd kunnen worden.

Door o.a. de Full Body Massage die ik geef, kan men de verbinding die er al is, maar door allerlei verstoringen van binnen of van buitenaf niet meer ervaren wordt, opnieuw gaan voelen.
Hierdoor wordt alles wat niet meer echt bij je hoort gevoeld en gezien en kun je meer komen bij wie je werkelijk bent, en gelukkiger in het leven komen te staan.
Daarnaast vind ik massage een vorm als geen ander om terug te komen in het lichaam, want heel vaak leven we in het hoofd en vergeten hierdoor rest van het lichaam. Als we veel in het hoofd zitten raken we verward en zijn niet meer in balans. Veel mensen zeggen na een van mijn massages dat ze weer heerlijk in hun lijf zitten, het aard, het brengt je weer in het hier en nu.

Massage is geschikt om naast andere therapie vormen te ondersteunen, maar massage kan ook geheel losstaand worden ondergaan om lekker te ontspannen.

Marissa Voss